Sportrådet

Wings_NiklasWikegard


Niklas Wikegård
är en välkänd hockey- och mediaprofil, som tillsammans med företrädare för arbetsgruppen tog initiativ till den nya organisationen för att hjälpa klubben att komma på fötter och utvecklas. Niklas är ansvarig för sportrådet och fungerar som mentor och stöd både på och utanför banan.

Michael ”Micce” Andréasson är en av Sveriges främsta målvaktstränare och har liksom Niklas ett stort kontaktnät som är till nytta för hela klubben. Micce säkerställer också att Wings har målvakter som utvecklas.

Wings_JockeAlftberg

 

Jocke Alftberg, som är en av Wings mest meriterade ledare genom tiderna, är närmast ansvarig för Wings U16 och juniorlag och har därmed en central roll i sportrådet.

Johan Simonsson är en högskoleutbildad fystränare av toppklass. Förra säsongen svarade han för fysträningen för J20 Elit, som gjorde mycket bra ifrån sig i regionselit. Framför allt blev spelarna snabbare, starkare och mindre skadebenägna. Nu planerar och leder Johan fysträningen för A-lag, och juniorer och stödjer även ungdomslagen.

Wings_ChristerHöglund

 

Christer Höglund är en av landets viktigaste ledare på ungdoms- och juniorsidan. Christer fungerar till vardags som scout inför den årliga NHL-draften och har fullständig koll på den svenska talangpoolen. I Wings hjälper Christer framför allt till med att utveckla det lokala Hockeygymnasiet. Arlandagymnasiet har enligt Christer bättre förutsättningar än många nationella elithockeygymnasier – och Christer vet vad han talar om. Han har varit Hockeygymnasieansvarig på Svenska Ishockeyförbundet och självt fungerat som instruktör och rektor vid hockeygymnasier i Uppsala, Södertälje och Mora. Målsättningen är att ha 40-45 elever på Hockeygymnasiet inom en treårsperiod. Redan till höstterminen i år har antalet ansökningar ökat markant.

Robert Nordmark är en profilstark hockeybjässe, fostrad i Luleå. Meritlistan är lång efter mer än 20 år som toppspelare, med fyra år i NHL och VM-guld från 1987 som höjdpunkter. Robert har även haft ett antal tränaruppdrag.

Bilder tagna av Carina Gävstedt, GÄVSTEDT FOTO.