Wings HC Arlanda

En Historia om en stark Hockeykultur

Skärmklipp_01Wings har funnits över 50 år och är lokalt förankrad ishockeykultur. Klubben har sitt ursprung i Arlanda HC, som etablerades 1963. Tio år senare, 1973, slog Arlanda ihop sig med Rosersberg och bildade RA 73. Klubben bytte sedan namn till Arlanda HC och till säsongen 2007/2008 ändrades namnet till det nuvarande, Wings HC Arlanda. Pinbackshallen i Märsta är Wings hemmaborg. Pinbackshallen uppfördes 1986 och är ritad av Ralph Erskine. I anslutning till Pinbackshallen ligger även en träningshall, B-hallen. Grunden till den lades bokstavligen av föreningens medlemmar.

Wings driver en Hockeyskola, åtta ungdomslag (U9-U16), två juniorlag i regionselit, ett seniorlag i Hockeyettan, ett damlag (Wings Ladies) och ett veteranlag (X-Wings). Wings organiserar även camper och cuper. Wings har ett nära samarbete med Arlandagymnasiet som bedriver ett lokalt ishockeygymnasium (LIU). Wings driver också en cafeteria i Pinbackshallen. Cafeterian, som har generösa öppettider sju dagar i veckan under säsong, fungerar även som en samlingsplats för social samvaro.

Barn och ungdomsverksamheten har redan från början varit en central del av föreningens verksamhet. Tusentals barn och ungdomar har genom åren fått lära sig att ta hand om sig själva och sin utrustning, visa hänsyn och respekt, innebörden av fair play och samtidigt uppleva idrottens och livets med- och motgångar. Idag ser vi barn och ungdomar vars föräldrar och/eller far- och morföräldrar varit engagerade i klubben. Det är en viktig del av Wings kultur. Engagemang, gemensamt arbete och laganda är hörnstenar i Wings långa hockeytradition.

I Wings går bredd och elitverksamheten hand i hand. Klubben har fostrat många framstående spelare. Flera har representerat landslaget. Några, som Tony Mårtensson och William Karlsson, har blivit världsstjärnor. Dessa och andra profiler är en bekräftelse på att klubben ger den grundutbildning som krävs för att nå den absoluta toppen.