Utveckling av barn- och ungdomsverksamheten

23 april, 2020

Wings har ingått ett nytt avtal med Thomas Eriksson och Starzone för att säkerställa en ännu bättre ishockeyutbildning för barn och ungdomar i Wings. Thomas Eriksson kommer därmed att fortsatt fungera som Ungdomsansvarig i Wings men nu med fokus på Wings yngre lag, U9 – U14. Wings Sportchef, David Lundmark, blir närmast sportsligt ansvarig för Wings U15-U16.

Med Thomas Eriksson, som arbetat på heltid i över 10 år med att träna och utveckla barn och ungdomar, och Starzone kan Wings redan från Hockeyskolan erbjuda sina barn och ungdomar bättre förutsättningar än de flesta andra klubbar i regionen.

Thomas Eriksson/Starzone kommer, vid sidan av lagens ordinarie träningar, att genomföra 60 specialträningar med U9-U14, dvs 20 ispass per block (B, C och D). Specialträningarna syftar till att utveckla spelarnas individuella färdigheter och fokus är på teknik. Thomas Eriksson genomför också en utbildningsdag för ledarna i Hockeyskolan.

Wings formella Uppstartshelg för barn- och ungdomslagen äger rum 14-16 augusti (fredag – söndag v 33).

Följande Camper i Pinbackshallen är planerade: Sommarcamp (måndag .- torsdag v 33), Höstlovscamp (måndag – onsdag v 44), Jullovscamp (dag/dagar ännu ej bestämd) och Sportlovscamp (måndag – onsdag v 9). Under säsongen kommer individuell specialträning att erbjudas utespelare och MV i Wings inom ramen för Wings Academy.

Tack vare samarbetet kan Wings även erbjuda alla lag/spelare unika möjligheter till rolig, lärorik och utvecklande off ice träning i Starzones anläggning i Arlandastad. Alla lag i Wings erbjuds en gratis introduktion med instruktör som förevisar övningar och utbildningsprogram.

Här hittar du mer information om Thomas Eriksson, rollen som ungdomsansvarig och möjligheterna att träna off ice i Starzone anläggning i Arlandastad.

Ad