Daniel Muzito Bagenda

6 mars, 2020

Daniel Muzito Bagenda, som är fostrad i Wings (Team 96), spelar numera i Örebro. Han trivs bra där, både med laget och staden. ”Baggis” kom till Wings från Bålsta HC, den 18 juni 2008. På Wings lagsida kunde man läsa att ”Daniel kommer att bli en rejäl tillgång på och utanför isen.” Så sant som det var sagt. Bagenda kämpade och slet, inte bara med lagfysen på SATS. Hans bästa minnen från tiden i Wings är lagsammanhållningen och alla cuper, som Resport Trophy, Göteborgs Ishockey Cup (GIC), North American Prospects Showcase (NAPS, Boston) och inte minst (segern i) Folke Lindström Cup (Malmö) där låten Like A Prayer med Jay Smith blev ett signum för hela laget och ger Bagenda gåshud än idag. Lyssna på den grymma låten här. Bagenda ser sitt skott, skridskoåkning och fysiken som sina styrkor. Han arbetar hårt för att utveckla alla färdigheter men fokuserar på att vässa spetskunskaperna. Utvecklingskurvan pekar fortsatt uppåt för kämpen Bagenda och Wings önskar honom all lycka till i den fortsatta karriären. Bagenda är, som SVT noterat, den enda mörkhyade spelaren i SHL. Se SVTs inslag här. WINGS – MORE THAN HOCKEY.

Ad