Vinst mot Segeltorp räckte inte

11 december, 2019

Wings besegrade Segeltorp med 5-3 i en rätt hafsig match där alla visste att seger var ett måste för att Wings skulle ha en chans att passera Vallentuna och ta sig till Allettan. Nu blev trots seger ändå inte så. Vallentuna vann nämligen med 4-0 mot ett blekt Väsby. Vallentuna knep därmed Allettanplatsen, inte alls oförtjänt. Att Wings spelare och ledare är besvikna över att inte ha nått ända fram är förståeligt. Men de ska ändå vara mycket stolta över sin prestation så här långt. Laget var inför seriestarten utdömt av ”expertisen”. Istället var man med och krigade om en plats i Allettan ända in i kaklet. Tack vare detta hårda jobb och många fina insatser har Wings skaffat sig bästa möjliga utgångsläge i den svårspelade fortsättningsserien där allt kan hända. Självklart ska vi sikta på serieseger och därmed play off bakvägen. Men målet i första hand är att säkra en plats i Hockeyettan nästa säsong. Ett negativt kval vill man helst undvika. Fortsättningsserien omfattar sju lag och spelas i 14 omgångar med början efter julhelgerna. Vinnaren av fortsättningsserien är kvalificerad för spel i Play Off 1 inför kvalserien till Hockeyallsvenskan. Lag 2- 5 är klara för spel i Hockeyettan nästa säsong. Lag 6-7 får spela kvalserie för att hålla sig kvar. Alla lag kommer att höja sig ett snäpp så det gäller vara med från början.

Foto: Alexander Hamberg
Ad