Tillbaka till framtiden

3 april, 2019

Ikväll var Wings piskat att vinna med 4 mål mot serieledaren Tyresö Hanviken. En på pappret omöjlig uppgift. Men Wings spelar inte hockey på papper. Det är på isen det avgörs. Wings vann inte bara mot Tyresö Hanviken. Man gjorde det med 8-3 efter en riktig rysare. Därmed slutade Wings tvåa i Kvalserien. I praktiken ska Wings därför vara klara för Hockeyettan nästa säsong även om inte heller det är klart förrän det är klart.  Wings fick en smakstart och ledde med 3-1 efter första perioden. I början av andra gjorde TYresö Hanviken två snabba mål. Ridå ner. Men Wings gav inte upp. Efter andra perioden ledde Wings åter med två mål, 5-3. Sista perioden blev en riktig nervpärs. Wings gjorde 6-3. Klarade sedan två box play i rad. 58:13 gör sedan Wings 7-3 och tog sig förbi Tyresö Hanviken i tabellen. Tyresö Hanviken tog time out och spelade 6 mot 5. Med 19 sekunder kvar gör Victor Ekarv 8-3 och saken är klar. Wings levererade som bäst när det behövdes som mest. En lagseger. Och en särskild tumme upp för Otto Larsson som svarade för 4 mål denna kväll. Som jag konstaterade i dagens matchprogram.

”Det är därför viktigt att kämpa ända in i kaklet. Oavsett hur det går förtjänar hela laget att hyllas. De har krigat hela säsongen, vunnit både grundserien och Alltvåan. Wings har framtiden för sig. Dagens match är inte slutet. Den är slutet på början. ”

Stor tack till hela A-laget och alla andra Wingslag, funktionärer och andra frivilliga krafter, kansli- och caféteriapersonal, 99:ers och alla andra supportrar samt, inte minst, alla sponsorer och partners. Och till Rolle, #65. För denna säsong. Nu ser vi fram emot bokslut och nästa säsong.

Johan Karlsson (ordf)
WINGS HC ARLANDA

Ad
Ad