Sportchef och huvudtränare J20 och J18

10 mars, 2019

Wings har kontrakterat David Lundmark som Sportchef Elit samt Pontus Persson och Robin Lotthagen som huvudtränare för Wings J20 respektive Wings J18. Med dessa och med Mattias Valente som huvudtränare för Wings A-lag och Thomas Eriksson som Sportchef Ungdom är flera viktiga pusselbitar på plats inför kommande säsong.

David Lundmark, som under flera säsonger varit huvudtränare för Wings J18, blir ny sportchef i Wings, med ansvar för elitverksamheten och med speciellt fokus på juniorlagen. David är fortsatt anställd av Arlandagymnasiet och ansvarig för Hockeygymnasiet. David, som är legitimerad gymnasielärare inom idrott & hälsa, har en gedigen bakgrund och utbildning som tränare och instruktör.

– Jag ser verkligen fram emot min nya roll, säger David Lundmark. Kombinationen av sportchefsrollen och mitt ansvar för Hockeygymnasiet är optimal. Det kopplar ihop gymnasiet och elitverksamheten i juniorlagen och A-lag och skapar förutsättningar för ännu bättre utbildning och större samordning hela vägen.

Pontus Persson är ny huvudtränare för Wings J20. Pontus, som är fostrad i Wings som spelare och ledare, har en gedigen erfarenhet som tränare. Han har bl.a. varit huvudtränare för Wings U14 och Wings U16 samt fungerat som assisterande tränare i Wings J18 och Wings J20. Pontus har genomgått barn- och ungdomstränarutbildning (BU1 och BU2), Träningslära 1 och 2 samt junior- och seniortränarutbildning. Han brinner för tränarjobbet och hämtar mycket kunskap och inspiration från sin pappa Stefan Persson, som är en av Sveriges främsta målvaktstränare. Pontus är inte bara tränare. Han är också utbildad och arbetar som kock.

Robin Lotthagen är ny huvudtränare för Wings J18. Precis som Pontus är Robin fostrad i Wings som spelare och ledare. Robin spelade i Hockeyettan med Wings A-lag innan han bytte matchtröjan mot tränaroverallen. Robin har de senaste säsongerna fungerat som assisterande tränare för Wings J20 och huvudansvarig för Wings A-pojk. Robin pluggar för närvarande sista terminen på det treåriga Sport Management programmet, som bedrivs i samverkan mellan Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH) och Södertörns Högskola.

Thomas Eriksson fortsätter som ungdomsansvarig inom ramen för Wings avtal och samarbete med StarZone Sports (www.starzonesports.com). För att tydliggöra rollen får han titeln Sportchef Ungdom. I rollen ingår ansvar för träningsmetodik, istider, planering av cuper samt genomförande av camper och annan utbildningsverksamhet. Camperna och annan utbildning genomförs av StarZone på uppdrag av eller i samarbete med Wings. David Lundmark (Sportchef Elit) och Thomas Eriksson (Sportchef Ungdom) bildar tillsammans med en representant från styrelsen kärnan i Wings Sportråd.

– Det känns verkligen bra att ha fått detta på plats redan nu, konstaterar Johan Karlsson (ordf). Det har föregåtts av omfattande arbete inte minst av styrelseledamöterna Tommy Larsson och Henrik Larsson. Med Thomas Eriksson och David Lundmark som sportchefer för Ungdom respektive Elit får vi möjlighet att fortsätta utveckla ungdoms- och elitverksamheten samt Hockeygymnasiet. Det skapar också förutsättningar för större samordning i allt från träning och  matchning till spelarrekrytering. Pontus och Robin är unga, hungriga och ambitiösa tränare med fina ledaregenskaper. Att alla huvudtränare för elitlagen kommer från de egna leden och har ett stort hjärta för Wings är vi förstås väldigt glada och stolta över.

Kontakter:

David Lundmark, Sportchef Elit och ansvarig för Hockeygymnasiet

david.lundmark@wingshockey.se

 

Thomas Ericsson, Sportchef Ungdom

thomas.eriksson@wingshockey.se

Mattias Valente, Huvudtränare Wings A-lag

mattias.valente@wingshockey.se

Pontus Persson, Huvudtränare Wings J20

pontus.persson@wingshockey.se

Robin Lotthagen, Huvudtränare Wings J18

robin.lotthagen@gmail.com

 

David Lundmark, Sportchef Elit

Pontus Persson, Huvudtränare J20

Robin Lotthagen, Huvudtränare J18

Wings har funnits i över 50 år och är lokalt förankrad ishockeykultur. I Wings går bredd och elit hand i hand. Wings driver idag en Hockeyskola, åtta ungdomslag, två juniorlag i regionselit, ett seniorlag, ett veteranlag och Wings Ladies. I Wings får man bättre utbildning och större utvecklingsmöjligheter än i många andra klubbar, hela vägen från Hockeyskola till A-lag.

Wings har två ishallar. Antalet timmar på is är viktigt för dig som vill spela hockey. Här får du alla istimmar du behöver. Vi satsar på att utbilda våra ledare och har för spelarna en långsiktig plattform med ett Hockeygymnasium och två juniorlag i regionselit samt ett A-lag. Wings tillhör Upplands och Stockholms Ishockeyförbund och barn- och ungdomslagen deltar i serier i båda distrikten. Alla spelare får därför alltid spela många matcher.

Wings har ett samarbete med Starzone Sports som under en säsong genomför hundratalet teknikträningar för barn- och ungdomsverksamheten. Tack vare samarbetet kan klubben tillsammans med Starzone också erbjuda läger/camper och annan utbildning i toppklass.

 

Ad