Toppmatch ikväll Alltvåan

19 februari, 2019

Ikväll tisdag går Wings en tuff match mot hårt satsande tabelltvåan Eskilstuna Linden i Pinbackshallen. Inget av lagen är 100 %  klara för kvalserien. Wings behöver en poäng för att vara i helt säker hamn. I fredags åkte Wings på en rejäl käftsmäll i bortamötet mot Viggbyholm. Förhoppningsvis får vi se ett återuppvaknat hemmalag på isen idag. Nedsläpp 19:15. Wings Café öppnar 17:30.

Nyförvärven

Transferfönstret är nu stängt. Victor Ekarv, Daniel Mattsson, Lucas Lagerstedt och Niklas Larsson valt att spela med Wings resten av säsongen. Alla har tidigare varit i Wings och har ett hjärta för klubben.

  • Victor Ekarv (-94), forward, kommer närmast från BIK Karlskoga. Han har erfarenhet från SHL (34 matcher) och Allsvenskan (179 matcher).
  • Daniel Mattsson (-91), back, kommer närmast från Vallentuna. Han har erfarenhet från Hockeyettan (139 matcher) och Allsvenskan (37 matcher).
  • Lucas Lagerstedt (-97), forward, har stor erfarenhet från Hockeyettan (70 matcher) och har den här säsongen levererat 44 poäng på 36 matcher för Sollentuna HC i Hockeyettan.
  • Niklas (-97), som är back, spelade i Wings A-lag förra och förrförra säsongen och har nu gjort  100 matcher i Hockeyettan.

Sponsorer som MärstaDiamanten och Stålfreds är med och bidrar till dessa nyförvärv och förberedelserna inför Kvalserien. Kontakta johan.karlsson@wingshockey.se om du eller ditt företag vill vara med och stötta Wings i Kvalserien. Allt stöd behövs.

Axplock i övrigt

Wings har nu avslutat Skridskoskolan för Alla, som blev en succé. Wings har tillsammans med våra sponsorer och i synnerhet våra fantastiska ledare gjort det möjligt för ca 60 barn att lära sig åka skridskor. På avslutningen fick varje barn Wings Skridskoborgarmärke som ett bevis på det. Bra kämpat! Kika gärna in på detta inlägg:  https://www.facebook.com/271504899615652/posts/1729800690452725/ Denna verksamhet är lika viktig som A-laget. Och A-laget är lika viktigt som denna verksamhet. De hänger nämligen ihop. Wings är en förening.

Wings J20 har spelat klart för säsongen. Laget, som hade en tung start, blev allt bättre och avslutade igår med en övertygande hemmaseger mot Huddinge. Wings slutade därmed på en femte plats i J20 Elit Östra, bara tre poäng från en play off plats. Det viktigaste var att säkra kontraktet för nästa säsong och det lyckades man med. Stort tack till hela ledarstaben med Niklas Lundqvist och Conny Lundqvist i spetsen. De har under många år gjort ett fantastiskt jobb med Wings J20. Vi får återkomma till det.

Wings J18 har två matcher kvar och är alltjämt med och slåss om serieseger i fortsättningsserien i J18 Elit Östra. Nästa match är på torsdag 21/2 i Pinbackshallen. Nedsläpp 19:30.

På torsdag den 21/2 börjar Stålbucklan 2019, som är tjejernas motsvarighet till TV-pucken. Wings har två spelare med i Upplands distriktslag: Elinah Melinder och Linn Leppänen. Uppland spelar i Grupp B i DIÖ Ishall (Ljungby). Läs mer om Stålbucklan här:  http://www.swehockey.se/Nyheter/nyheterfransvenskaishockeyforbundet/2018/December2018/spelprogramforstalbucklan2019

Wings arbete för att få fler tjejer att spela hockey har uppmärksammats, det kan du läsa mer om här.

Välkommen till Pinbackshallen ikväll. Nedsläpp 19:15. Wings mysiga café öppnar 17:30.

Ad
Ad