Mattias Valente ny huvudtränare för Wings A-lag

25 april, 2018

Nyhet 2018-04-25

Wings har gjort klart med Mattias Valente som huvudtränare för Wings A-lag. Kontraktet är på 1+1 år. Med Valente som huvudtränare fortsätter Wings sin satsning på att utveckla unga spelare.  

Mattias Valente lever ishockey och är nu beredd att ta nästa steg i sin tränarkarriär tillsammans med Wings. Mattias har de senaste åren arbetat som skills coach och instruktör för flera olika klubbar i Sverige och utomlands. Under föregående säsong var Mattias bland annat engagerad som utvecklingsansvarig i AIK. Mattias är också en av grundarna och ägarna till StarZone Sports (Hockeyfabriken), ett företag som inom individuell spelarutveckling, där han också fungerat som instruktör och mentor. Mattias har under de senaste säsongerna även varit huvudtränare och ansvarig för Wings B-pojk. Mattias, som är hockeyfostrad i Wings, har själv spelat sex säsonger i Division 1 och några matcher i Allsvenskan.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Mattias, trots fina erbjudanden från flera andra klubbar, valt att skriva på för Wings, säger Wings ordförande, Johan Karlsson. Vi kommer därmed att kunna få övriga delar av ledarstaben på plats och, inte minst, en spelartrupp som visar att Wings hör hemma i Hockeyettan. Vi har inte avskrivit möjligheten till spel i Hockeyettan nästa säsong trots att vi inte på egen hand lyckades säkra en plats. Av erfarenhet vet vi att inte alla föreningar brukar uppfylla de ekonomiska kraven. Skulle det till slut ändå bli Division 2 ska Wings förstås ta sig tillbaka.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta resan med Wings, säger Mattias Valente. Det finns en enorm potential i klubben. Återväxten är bra och vi har en stabil organisation och ekonomi. Det är viktiga grundförutsättningar. Vi ska nu bygga laget med en stomme av i huvudsak unga spelare som vill fortsätta att utvecklas. För att träna och spela med Wings A-lag krävs att man bestämt sig. Det är 100% som gäller. Jag och mitt team skall göra allt som står i vår makt för att säkra en plats i Hockeyettan. Detta skall göras både genom taktisk smartness men framförallt skall vi jobba med att utveckla individen som spelar i Wings.

För att ytterligare förstärka organisationen runt A-laget och juniorverksamheten har Wings Sportråd fått en tydligare struktur med Thomas Helander (sammankallande) och Mathias Stegfeldt från styrelsen. Som tidigare är Niklas Wikegård rådgivare och ett bollplank i Sportrådet. Björn Lidström och Viktor Helander, som lett A-laget de senaste två säsongerna, är fortsatt engagerade och behjälpliga bland annat med spelarrekrytering.

Kontakt spelarrekrytering Wings A-lag:

Mattias Valente (huvudtränare)
E-post: mattias.valente@wingshockey.se
Mobil: 070 978 78 55

Thomas Helander (sportråd)
E-post: thomas@hlekonomi.se
Mobil: 070 946 20 62

Mattias Valente, huvudtränare

Ad
Ad