Skridskoskola för Alla

24 april, 2018

Nyhet 2018-04-24

Wings har idag tilldelats ett stipendium på 50 000 kronor för en unik satsning på en ”Skridskoskola för Alla” där barn mellan fem och åtta år ska få möjlighet lära sig åka skridskor. Skridskoskolan för Alla kör igång i höst och pågår under 10 veckor. Alla som genomför skridskoskolan får ett Skridskoborgarmärke som ett bevis på sina skridskokunskaper. Bakom stipendiet GeBortTillSport står TV4 och Folkspel.

– Att Wings får detta stipendium är fantastiskt kul och välförtjänt, säger Wings ordförande Johan Karlsson. Wings har en viktig roll i kommunen och är mer än bara ishockey. Vi tar hand om och hjälper till att fostra barn och ungdomar. Vår förhoppning och ambition är att kunna genomföra detta projekt i samarbete med Sigtuna kommun, Friluftsfrämjandet och Sigtuna Skridskoklubb samt några företagare som partners. Med en Skridskoskola för Alla kan vi bidra till integration på olika plan samtidigt som vi kan göra Pinbackshallen och våra föreningar och idrotter tillgängliga för fler.

GeBortTillSport-stipendiet är ett stipendium där TV4 i samarbete med Folkspel stöttar initiativ som främjar barn och ungdomars möjlighet till idrott. Ge BortTillSport-stipendiets jury består av Ida Björnstad ( initiativtagare), Carina Olofsson (Folkspel), Joel Lundqvist (Frölunda)och Erik Westberg (Bonnier Broadcasting).

Annika Bröms, som är ansvarig för Wings populära Hockeyskola, är en av initiativtagarna till en Skridskoskola för Alla och den som drivit projektet och stipendieansökan framåt.

– Det är fantastiskt roligt att just vårt projekt får det här stipendiet och att en jury valt ut oss bland så många sökande. Jag brinner för idén, en skridskoskola för alla med ett skridskomärke efter avklarad kurs. Jag vet att det kommer göra stor skillnad för många barn och sätta Sigtuna kommun på kartan. En dröm är alla deltagare ska kunna få låna och även behålla den utrustning, skridskor och hjälm, som behövs för att kunna vara med. Men då behövs lite mer resurser. Det borde inte vara svårt att få med några företagare i ett sådant här projekt. Det  är CSR på riktigt.

Läs mer om projektet och stipendiet här: http://aretseldsjal.se/artiklar/pengarna-ska-fa-alla-barn-att-lara-sig-aka-skridskor/

Har du frågor eller vill du vara med och stötta Wings och en Skridskoskola för Alla. Kontakta då Annika Bröms på annika.broms@wingshockey.se eller Johan Karlsson på johan.karlsson@wingshockey.se

Wings - More than Hockey

Ad
Ad