Bryt ihop och kom igen

5 april, 2018

Wings förlorade mot Värmdö med 1-2 och slutade därmed på en tredje plats i kvalserien. Om tredje plats räcker för att vara kvar i Hockeyettan nästa säsong återstår att se. Det beror på vad förbundet bestämmer när det gäller serieindelningen, vilket i sin tur bl a beror på slutresultatet i kvalet till Allsvenskan och om det är någon klubb som väljer att avstå sin plats i eller degraderas från Hockeyettan. Vi vet att Valbo av ekonomiska skäl beslutat sig för att inte behålla sin plats i Hockeyettan och att det finns andra föreningar som har en bekymmersam ekonomi. Vi bevakar men kan inte påverka serieindelningen och får agera utifrån det läge vi har.

Det är förstås en stor besvikelse och ett misslyckande att vi inte på egen hand lyckades säkra en plats i Hockeyettan. Wings hör hemma där. Att det finns anledning att utvärdera säsongen från ett organisatoriskt, sportsligt och ekonomiskt perspektiv är uppenbart. Det finns säkert en hel del som skulle kunna ha gjorts annorlunda eller bättre. Vi får återkomma till det liksom den framtida organisationen m m. Här och nu vill jag ändå lyfta fram och tacka alla spelare och ledare som verkligen kämpat och varit lojala med Wings under hela säsongen. Det är sådant engagemang och sådana klubbhjärtan som utgör föreningens själ och drivkraft. Ett speciellt tack också till vår matchkommitté, trogna supportar och sponsorer som ställer upp i vått och torrt.

Nu gäller det att kavla upp ärmarna. I Wings ger man aldrig upp utan kommer alltid tillbaka. På ett eller annat sätt. Förr eller senare.

Johan Karlsson (ordf)

Ad
Ad