Hockeygymnasiet

18 januari, 2018

Arlandagymnasiet – Ishockeyinriktning LIP

Det är dags att ansöka till Arlandagymnasiets lokala idrottsutbildning i hockey. Sista ansökningsdag är 1 februari 2018. Förutsättningarna att utvecklas och prestera både i skolan och på isen är oftast som bäst på hemmaplan, med närhet till familj och vänner.

Arlandagymnasiet har sedan länge  bedrivit ishockeyinriktning i samarbete med Wings. För två år sedan bestämdes det att ishockeyutbildningen vid Arlandagymnasiet skulle spetsas till ytterligare. Idag bedrivs utbildningen vid Arlandagymnasiet i enlighet med Svenska Ishockeyförbundets riktlinjer för elithockeygymnasier (NIU) vad gäller upplägg, faciliteter, medicinsk hjälp m.m. Svenska Ishockeyförbundet har för läsåret 18/19 dessutom certifierat Arlandagymnasiets som en av förbundet rekommenderad lokal ishockeyprofil (LIP). Ett skäl till Arlandagymnasiet inte är ett certifierat elitishockeygymnasium är att Wings inte har ett A-lag i SHL eller Allsvenskan, vilket är en förutsättning enligt förbundets regelverk. Det har emellertid inte något samband med kvaliteten på utbildningen.

 

Majoriteten av ishockeyeleverna på Arlandagymnasiet spelar i Wings juniorelitlag. Wings J18 spelar nu i J18 Allsvenskan Norra. Wings J20 spelare i J20 Elit Östra. Wings framgångar på juniorsidan är ett bevis  på att den utbildning och träning som erbjuds vid Arlandagymnasiet står sig väl i konkurrensen med elithockeygymnasierna.

För mer information om Hockeygymnasiet, kontakta:

David Lundmark, ansvarig instruktör

david.lundmark@arlandagymnasiet.se

Se även http://www.sigtuna.se/sv/Start-Arlandagymnasiet/Kultur-och-Idrott/Arlanda-Samhallsprogrammet-Elitidrott/LIU—Hockey/

PS. Vårterminen 2018 utrustas eleverna med helt nya träningströjor som tagits fram i samarbete mellan Arlandagymnasiet, Wings och SportExtra (www.sportextra.se).

Arlanda-Gymnasiet-hockey-tröjaArlanda-Gymnasiet-hockey-tröja-bak

Ad
Ad