NHL-meriterad spelare till Wings

5 januari, 2018

Nyhet, 5 januari 2018

Pavel Brendl är klar för spel med Wings i Hockeyettan. Med meriter från NHL, ryska KHL och SHL kommer Brendl att tillföra massor av erfarenhet och kanske några poäng. Brendl har ett fruktansvärt hårt skott och har gjort massvis av mål under hela sin karriär, säger Wings sportchef Björn Lidström. Att Brendl väljer att spela med Wings är ett resultat av klubbens kontaktnät och har blivit verklighet med stöd av sponsorer.

Pavel Brendl är ett välkänt namn i Hockeyvärlden. Han har spelat i NHL med Philadelphia Flyers, Carolina Hurricanes och Phoenix Coyotes, samt med Torpedo Nizhny Novgorod och Neftekhimik Nizhnekamsk i den ryska motsvarigheten, KHL Pavel Brendl har också spelat två säsonger i Sverige, med Mora och Brynäs i SHL. Även där gjorde han succé. Statistiken talar sitt tydliga språk. Pavel Brendl har alltid vara en poängmaskin. När han spelade i Mora gjorde han 57 poäng på 54 matcher och blev ligans målkung. Även i Brynäs gjorde Brendl i snitt en poäng per match. På sina 108 elitseriematcher har Brendl noterats för sammanlagt 112 poäng. Det säger en del om hans förmåga.

Björn Lidström, sportchef i Wings: – Det är förstås fantastiskt att få detta i lås. Pavel Brendl blir en tillgång inte bara för Wings utan för hela Hockeyettan. Även om Pavel blivit äldre och trappat ned så är han en mycket skicklig och sevärd spelare. Det lär inte finnas någon spelare i hela serien som har ett så bra spelsinne och ett så hårt skott som Pavel. Om det blir några poäng i Wings-tröjan återstår förstås att se. Men bara hans erfarenhet och rutin kan förhoppningsvis tillföra vårt unga lag.

Johan Karlsson, ordförande i Wings: – Björn har gjort ett fantastiskt jobb för att få detta i mål. Diskussionen inleddes faktiskt redan inför säsongen, men klubben valde då att avvakta. Därför är det extra kul att få kontraktet på plats nu. Det är självklart att Pavel Brendl ökar intresset för Wings och Hockeyettan och jag vill verkligen uppmana alla att ta chansen att se honom spela. Stödet från våra sponsorer är naturligtvis ovärderligt.

Wings och Pavel Brendl har nypremiär mot Hammarby på söndag den 7 januari kl 16:00 i Pinbackshallen.

Kontakt:

Björn Lidström, sportchef

bjorn.lidstrom@wingshockey.se

070 818 53 60

Johan Karlsson, ordförande

johan.karlsson@wingshockey.se

070 714 31 67

Ad