Intervju med Wings nya DAIF

28 september, 2017

Berätta lite kort om dig själv

Jag heter Mathias Ramberg och är 22 år gammal. Jag har spelat hockey i Wings sedan hockeyskolan upp till J18, spelade sista året i Almtuna och dömt sen jag var 14 år gammal. Min tid ägnar jag åt att plugga på Uppsala universitet, döma hockey (DIV 1), träna karate och träna på egen hand – …för att inte glömma arbetet som DAIF.

Har du varit involverad i Wings verksamhet förut?

Jag har inte varit involverad i Wings verksamhet förut bortsett ifrån det faktum att jag spelat i föreningen, samt att jag vart föreningsdomare en gång i tiden (dömde då i 1 säsong)

Hur länge har du varit domare?

Jag har varit domare i ca. 6 år – 1 år på föreningen, 2 år på distriktet, 4 år på regionen och nu första året i DIV 1.

Är det första gången som du är DAIF?

Det är första gången jag sitter som DAIF.

Hur ser ditt upplägg ut som DAIF för att göra denna säsong så bra som möjligt?

Mitt upplägg som DAIF för att göra säsongen så bra som möjlig består egentligen inte av några riktlinjer annat än att jag vill se alla domare och, om de vill ha det, ge någon form av feedback de kan ta med sig för att utveckla sig själva som domare – avvaktar med upplägget tills vi haft kursen då jag tycker att samtliga domare ska få vara med och tycka till om hur vi ska lägga upp säsongen.

Vad är dina mål som DAIF?

Mina mål går väl  lite hand i hand med upplägget, d.v.s. jag ska se och ev. ge någon form av feedback till domarna. Utöver det tycker jag att det är superviktigt att alla tycker att det är kul att döma, så jag kommer ha som mål att stämma av (alla) matcher och se till så att allting har gått bra – betalningen är skött, lunga spelare och ledare, de har fått käk under cuper, etc.

thumbnail_FullSizeRender

Ad