Wings Hockeyskola med en Kluring som binder ihop nu och då

6 september, 2017

Wings fortsätter att utveckla Hockeyskolan. Nu får Hockeyskolan en egen symbol. En moderniserad Kluring som binder ihop nu och då. 

Med den nya Kluringen får Wings Hockeyskola en tydligare identitet och en symbol som barnen gillar och kan vara stolta över, säger Annika Bröms, som är ansvarig för Hockeyskolan. Den gamla Kluringen togs fram på sjuttiotalet och är en uppskattad och välkänd figur i Sigtuna kommun. Den står även som en slags staty framför Pinbackshallens entré. Många, inte minst alla spelare som burit Kluringen på sin matchtröja, har en speciell relation till figuren.

En ära att få rita
Den nya Kluringen har utarbetats med respekt för klubbens historia och med en ambition att förvalta arvet. Christian Wallin är formgivaren som i samråd med klubben tagit fram den nya loggan.
– Jag fick tårar i ögonen när jag såg den gamla Kluringen och fick frågan om jag ville hjälpa till med detta. Jag är född och uppväxt i Valsta och spelade själv i RA 73:s Hockeyskola. Då hade vi den ursprungliga Kluringen på den gula hockeytröjan. För mig var det en ära att få modernisera Kluringen och jag har gjort det med stor kärlek och med respekt för originalet. Målet var att den skulle vara stilren, lite modernare och se glad ut för att tilltala målgruppen, säger Christan Wallin.

wings_wallin       hs-logo

Ett naturligt steg
Johan Karlsson, ordförande i Wings säger att det är ett naturligt steg att Wings Hockeyskola får en egen symbol. Han vill samtidigt tacka Christian för sitt stora engagemang då han ställt upp för klubben på ideellt basis. Wings satsar på Hockeyskolan. Den utgör det långsiktiga fundamentet i hela verksamheten. Ett mål är att ha minst 100 barn i Hockeyskolan. Glädje, respekt och utveckling är ledstjärnor för Hockeyskolan. Klubben investerar i utbildning av ledare, nya träningsredskap, nya träningströjor, ny målvaktsutrustning, ny ”prova på” utrustning och nya ledaroveraller. Gamla och nya samarbetspartners lämnar värdefulla bidrag till Wings Hockeyskola.

Hockeyskolan, som sparkar igång i mitten av september, vänder sig till alla barn som vill börja spela ishockey. Läs mer här.

broms

Ad