Ytterligare tre starka nyförvärv har vi glädjen att presentera

5 juli, 2017
Vi har nu glädjen att presentera Mattias Johansson från Manglerud Star och Christian Blomqvist samt Filip Hedberg båda från AIK. Med dessa spelare börjar vi bli mycket nöjda med truppen inför årets säsong. Vi har arbetat hårt för att hitta nyförvärv som passar in i den satsningen klubben gör för att bli ett etablerat topplag i Hockeyettan igen.

Viktiga kriterier har varit at hitta spelare som vill utvecklas och satsa framåt i sin karriär. Spelaren måste förstå vad som krävs för att nå dit och vara beredd att betala det priset som är nödvändigt samt att man kan acceptera sin roll och alltid stå upp för sitt lag och sina medspelare.

Innan vi presenterar våra nyförvärv så måste vi nämna att de spelarna som är kvar från förra året har lagt ner ett enormt jobb från mars månad tills nu, för att förbättra sig själva till nästa säsong. Vi är övertygade om att vi kommer få se flera av förra årets spelare bryta igenom på allvar i år som toppspelare i Hockeyettan.

Nu till nyförvärven:
Mattias Johansson, född 1993, känner säkert många igen efter sina år i Almtuna där han har gjort 182 matcher i Allsvenskan. Han har även varit utlånad 1 match till Wings och 15 matcher med Väsby i Hockeyettan. Förra säsongen spelade han i norges högsta liga med Manglerud Star. Mattias är en skicklig center som behärskar hela banan och har en egenskap att alltid lyfta sina medspelare. Med sina år i Almtuna och Manglerud kommer Mattias att ge laget erfarenhet.

Christian Blomqvist, född 1997, började förra säsongen i Linköping J20 men gick under säsongen till AIK J20. Fick under säsongen även vara med 2 matcher med A-laget. Han blev 7:e bästa poänggöraren i hela Superelit. Christian är en mycket skicklig forward som ständigt hotar motståndarlagen med sin irrationella spelstil till det är han en spelare som alltid tävlar vilket inte är så vanligt i svensk hockey.

Filip Hedberg, född 1997, spelade även han i AIK förra säsongen men startade den i Asplöven. Dock värvades han till AIK under säsongen där han spelade 19 matcher i A-laget och i deras J20 lag. Säsongen innan spelade han i Leksand och gjorde även där 11 matcher i A-laget så trots sin unga ålder har Filip erfarenhet av seniorhockey på Allsvensk nivå. Filip är en mycket spelskicklig back som bidrar mycket i det offensiva spelet.

Tidigare nyförvärv:
Backar:
Robin Rakell, Forshaga
Oscar Kallings, Surahammar
Johan Simons, Mora J20

Forwards:
Felix Lööv, Almtuna
Emil Zetterlund, Stenungsund
Filip Sarlind, Brynäs J20
Oskar Lindberg, Long Beach Sharks

Nu går vi på några veckors ledighet och vi önskar alla Wings fans en trevlig sommar och ser fram emot att möta er i Pinbacken när isen är igång!

Björn Lidström
Ad