Wings bygger inför säsongen 2017/2018

19 mars, 2017

För en knapp månad sedan kunde vi ge glada besked om att Björn Lidström (head coach och sportchef), Viktor Helander (fystränare och ass coach), Alexander Hamberg (MV-tränare och videocoach) och Peter Mattsson (Team Manager) skrivit på för ytterligare en säsong med Wings.

Idag kan vi även presentera 12 spelare som är klara för säsong 17/18:
Alexander Jirhage, William Widsing, Niklas Larsson, Martin Björklund, Mårten Ekström, Adam Wahlkvist, Pontus Andersson, Johan Beatty, Alexander Lööv, Eric Jacobsson, Jens Ericsson och Simon Nilsson.

 

Alag_20172018_20170319

 

För att träna och spela med Wings A-lag krävs att man bestämt sig. Det är 100% som gäller, på alla plan. Wings ska präglas av laganda där man ställer upp för varandra, laget och klubben. Klubben är större än laget och laget är större än jaget. Wings betalar inga stora ersättningar till spelare i A-laget. Några kan ha särskilt stöd från sponsorer. Huvuddelen av truppen har ingen ersättning alls. Drivkraften ska vara utveckling. Om talangen räcker till för ännu högre nivåer kommer klubbens nätverk att hjälpa till att hitta bra lösningar.

Kontakt spelarrekrytering:

Björn Lidström, sportchef och head coach A-lag
e-post:           bjorn.lidstrom@wingshockey.se
mobil:            070 818 53 60

 

Wings är lokalt förankrad ishockeykultur. Klubben, som varit verksam i över 50 år, driver bland annat en Hockeyskola, åtta barn- och ungdomslag, två juniorlag i regionselit, ett seniorlag i Hockeyettan och ett veteranlag. Wings har därutöver ett nära samarbete med Arlandagymnasiet som erbjuder ett elitinriktat ishockeygymnasium.

Fokus på utbildning. I Wings går bredd och elit hand i hand. Hockeyskolan är fundamentet i klubben. Ambitionen är att alla barn i kommunen ska ha möjlighet att lära sig att åka skridskor och prova på ishockey. Att utbilda spelare är centralt för hela Wings. Klubben har fostrat många framstående spelare. Några, som Tony Mårtensson och William Karlsson, har blivit världsstjärnor.

Vision om en ny arena. Wings har tillsammans med företrädare för näringslivet tagit initiativ till ett projekt för en helt ny arena. Det finns alla förutsättningar för att i samarbete med kommunen och andra organisationer åstadkomma något som verkligen gör skillnad. Olle Larsson, grundare och ägare till bygg- och fastighetskoncernen Sisyfos, är tillsammans med Niklas Wikegård och Jan-Erik Sundquist några av dem som engagerat sig i projektet. Målet är en toppmodern anläggning med ungdomsbostäder och alla faciliteter, som binder samman skola och samhälle med ishockey och annan idrott på en central plats i kommunen.

Vill du veta mer om Wings? Läs mer här på vår hemsida och följ oss på Facebook och Instagram.
Kontakt: kansli@wingshockey.se

Ad
Ad