Wings bygger vidare och utvecklar elitverksamheten

21 februari, 2017

Björn Lidström (head coach och sportchef), Viktor Helander (fystränare och ass coach), Alexander Hamberg (MV-tränare och videocoach) och Peter Mattsson (Team Manager) har alla skrivit på för en ny säsong med Wings. Klubben kan därmed bygga vidare på den stabila grund som lagts. Nu är det dags att ta nästa steg.

IMG_5582_A_Trio

Björn Lidström fortsätter som head coach för Wings A-lag. Han får också en utökad roll som sportchef för elitverksamheten, från U16 till A-lag. Detta innebär att Björn, med stöd av Sportrådet, tar ett ännu större sportsligt ansvar för hela elitorganisationen.

Det är enormt kul att vara i Wings, säger Björn Lidström. Hela klubben präglas av optimism och framåtanda. Jag ser på elitverksamheten som loket som ska dra tåget. Vi ska vara en förebild på och utanför banan. Grunden är redan lagd. Nu ska vi ta nästa steg. Med bättre förutsättningar och ökad träningsdos kommer spelarna och laget att kunna utvecklas.

Viktor Helander är ass coach i A-laget och ansvarig för fys och rehab. Viktor, som också är legitimerad kiropraktor, passar perfekt i Wings. Han är hängiven, målmedveten och har framtiden för sig. Viktor fungerar även som fystränare för allsvenska fotbollslaget Sirius. Viktor har själv en gedigen bakgrund som hockeyspelare. Han har spelat i juniorlandslaget (J19) och har gjort närmare 60 matcher i Allsvenskan med Almtuna. Den erfarenheten kommer väl till pass i Wings satsning. 100 procent och ”all in” är en del av Helanders DNA. Det stämmer väl med Wings filosofi. Fysträningen för A-laget och juniorerna kommer att locka många. Och skrämma en del. En sak är säker. Viktor vet hur man förebygger skador och utvecklar fysiken.

Alexander Hamberg är MV-tränare och videocoach i A-laget. Alex kommer under säsongen att arbeta med analysverktyget Interplay. Syftet med satsningen på en videocoach är att främja ledarnas och spelarnas utveckling. Alex har själv stor erfarenhet som målvakt, även från SHL och Allsvenskan. Det kan inte uteslutas att Alex kommer att bygga ett eget litet team runt sig, med några välkända profiler.

Peter Mattson är team manager för A-laget. Med en gedigen erfarenhet, ett enormt engagemang och stort hjärta för klubben är Peter en fantastisk tillgång som lagledare. Arbetar i det tysta och ser till att allt fungerar utan några anspråk för egen del. En av klubbens ideella eldsjälar som verkligen bidrar till utveckling av verksamheten och trivseln.

Fr_v_Lidström_Karlsson

– Det är fantastiskt att klubben kan behålla dessa profiler, säger Wings ordförande Johan Karlsson. Med Björn som sportchef får vi också en bättre samordning av hela elitverksamheten. Vi har tränare och ledare i toppklass. Att vara klar med huvuddelen av staben så här tidigt på året är en stor fördel. Då kan man också vara mer selektiv och säkerställa att vi behåller och knyter till oss spelare av det rätta virket.

För att träna och spela med Wings A-lag krävs att man bestämt sig. Det är 100% som gäller, på alla plan. Wings ska präglas av laganda där man ställer upp för varandra, laget och klubben. Klubben är större än laget och laget är större än jaget. Wings betalar inga stora ersättningar till spelare i A-laget. Några kan ha särskilt stöd från sponsorer. Huvuddelen av truppen har ingen ersättning alls. Drivkraften ska vara utveckling. Om talangen räcker till för ännu högre nivåer kommer klubbens nätverk att hjälpa till att hitta bra lösningar.

Kontakt spelarrekrytering:

Björn Lidström, sportchef och head coach A-lag
e-post:           bjorn.lidstrom@wingshockey.se
mobil:            070 818 53 60

 

Wings är lokalt förankrad ishockeykultur. Klubben, som varit verksam i över 50 år, driver bland annat en Hockeyskola, åtta barn- och ungdomslag, två juniorlag i regionselit, ett seniorlag i Hockeyettan och ett veteranlag. Wings har därutöver ett nära samarbete med Arlandagymnasiet som erbjuder ett elitinriktat ishockeygymnasium.

Fokus på utbildning. I Wings går bredd och elit hand i hand. Hockeyskolan är fundamentet i klubben. Ambitionen är att alla barn i kommunen ska ha möjlighet att lära sig att åka skridskor och prova på ishockey. Att utbilda spelare är centralt för hela Wings. Klubben har fostrat många framstående spelare. Några, som Tony Mårtensson och William Karlsson, har blivit världsstjärnor.

Vision om en ny arena. Wings har tillsammans med företrädare för näringslivet tagit initiativ till ett projekt för en helt ny arena. Det finns alla förutsättningar för att i samarbete med kommunen och andra organisationer åstadkomma något som verkligen gör skillnad. Olle Larsson, grundare och ägare till bygg- och fastighetskoncernen Sisyfos, är tillsammans med Niklas Wikegård och Jan-Erik Sundquist några av dem som engagerat sig i projektet. Målet är en toppmodern anläggning med ungdomsbostäder och alla faciliteter, som binder samman skola och samhälle med ishockey och annan idrott på en central plats i kommunen.

Vill du veta mer om Wings? Läs mer på vår hemsida www.wingshockey.se och följ oss på Facebook och Instagram. Kontakt: kansli@wingshockey.se