Lagbygget börjar från grunden

24 juni, 2016

Två nya målvakter har signat på för Wings A-lag. Hugo Fagerblom och Alexander Jirhage. Försäsongsträningen går enligt plan. Spelare som redan är kontrakterade kommer att offentliggöras allteftersom. Håll utkik på hemsidan. Wings bygger för framtiden.

WingsHC_2016_HugoFagerblomHugo Fagerblom (f. -96) kommer närmast från Frölunda (J20 SuperElit) och är draftad för Florida Panters.

Hugo är en stor atletisk målvakt som nu går in i seniorhockeyn där han kan ta nästa steg. Det är riktigt kul och spännande att Hugo väljer Wings, säger Micce Andreasson som är målvaktsansvarig i Wings.

WingsHC_2016_AlexanderJirhageAlexander Jirhage (f. 91) har en bakgrund i juniorlandslaget. Han har under de senaste säsongerna spelat i olika klubbar I Hockeyettan, bl a i Wings (2014-2015), med bra resultat.

Alexander är en stor talang som nu beredd att lägga ner det som krävs för att ta ytterligar ett steg i sin karriär. Han har mognat, konstaterar Andreasson. Det är exakt den typen av spelare vi vill ha. De som har bestämt sig för att satsa.

Wings har sedan tidigare William Widsing och Marcus Rudhage i truppen. Båda var centrala i förra säsongens framgångar med Wings J20 Elit, som var en stolpe från att slå ut Huddinge i kvalet till SuperElit..

Det känns grymt bra att få chansen att hjälpa dessa fyra ambitiösa målvakter att utvecklas. De är enormt ambitiösa och det kommer att blir en riktigt intressant säsong, konstaterar Andreassson.

Äntligen kan vi börja informera om det många gått och väntat på, säger Wings nya ordförande Johan Karlsson. Det är också härligt att konstatera att vår filosofi lockar sådana talanger. Wings betalar inga stora ersättningar. Drivkraften ska vara utveckling av individen. Om talangen räcker till för ännu högre nivåer kommer vårt fantastiska sportråd att hjälpa till. Det är imponerande att vi lyckats samla Niklas Wikegård, Micce Andreasson, Christer Höglund, Jocke Alftberg och Johan Simonsson under ett och samma tak. För en spelare som vill utvecklas kan det knappast bli bättre på den här nivån.

 

Wings har funnits över 50 år och är lokalt förankrad ishockeykultur. Klubben har sitt ursprung i Arlanda HC, som etablerades 1963. Tio år senare, 1973, slog Arlanda ihop sig med Rosersberg och bildade RA 73. Klubben bytte sedan namn till Arlanda HC och till säsongen 2007/2008 ändrades namnet till det nuvarande, Wings HC Arlanda.  Pinbackshallen i Märsta är Wings hemmaborg. Pinbackshallen uppfördes 1986 och är ritad av Ralph Erskine. I anslutning till Pinbackshallen ligger även en träningshall, B-hallen. Grunden till den lades bokstavligen av föreningens medlemmar.

Wings driver en Hockeyskola, åtta ungdomslag (U9-U16), två juniorlag i regionselit, ett seniorlag i Hockeyettan och ett veteranlag (X-Wings). Wings organiserar även camper, cuper och Hockeyfritids. Wings har ett nära samarbete med Arlandagymnasiet som bedriver ett lokalt ishockeygymnasium (LIU). Wings driver också en cafeteria i Pinbackshallen. Cafeterian, som har generösa öppettider sju dagar i veckan under säsong, fungerar även som en samlingsplats för social samvaro och läxläsning.

Barn och ungdomsverksamheten har redan från början varit en central del av föreningens verksamhet. Tusentals barn och ungdomar har genom åren fått lära sig att ta hand om sig själva och sin utrustning, visa hänsyn och respekt, innebörden av fair play och samtidigt uppleva idrottens och livets med- och motgångar. Idag ser vi barn och ungdomar vars föräldrar och/eller far- och morföräldrar varit engagerade i klubben. Det är en viktig del av Wings kultur. Engagemang, gemensamt arbete och laganda är hörnstenar i Wings långa hockeytradition.

I Wings går bredd och elitverksamheten hand i hand. Klubben har fostrat många framstående spelare. Flera har representerat landslaget. Några, som Tony Mårtensson och William Karlsson, har blivit världsstjärnor. Dessa och andra profiler är en bekräftelse på att klubben ger den grundutbildning som krävs för att nå den absoluta toppen.

 

Ad
Ad